بیوگرافی ترانه علیدوستی / زندگی شخصی و حرفه ای، فیلم ها + عکس

ترانه علیدوستی از چهره های سرشناس کشورمان در دنیای بازیگری است. در ادامه با این هنرمند ایرانی بیشتر آشنا خواهید شد.

ترانه علیدوستی بازیگر

بیوگرافی ترانه علیدوستی

خانه به دوش – ترانه علیدوستی در تاریخ ۲۲ دی ۱۳۶۲ در تهران متولد شد. ترانه علیدوستی علاوه بر بازیگری صدا پیشه و مترجم ایرانی است. او در هنرستان موسیقی به مدت ۲ سال تحصیل کرد و قادر است سازهای کلارینت و پیانو را بنوازد. ترانه علیدوستی فرزند حمید علیدوستی بازیکن پیشکسوت تیم ملی فوتبال ایران و مربی فوتبال است. ترانه علیدوستی متاهل است و یک دختر دارد. مادر ترانه علیدوستی به نام نادره حکیم الهی هم هنرمند است؛ او در کار سنگ‌تراشی و مجسمه‌ سازی تبحر دارد. ترانه علیدوستی یک برادر به نام پویان داشت که متاسفانه در چهارشنبه‌سوری سال ۸۳ او را در حادثه ترقه بازی از دست داد.

زندگی شخصی ترانه علیدوستی

ترانه علیدوستی در رشته علوم تجربی در دبیرستان درس خواند و ناگهان به فکر افتاد که در کلاس های بازیگری امین تارخ شرکت کند. او از طریق همین کلاس های بازیگری امین تارخ در سال ۱۳۷۹ برای بازی در نقش «ترانه پرنیان» در فیلم (من ترانه ۱۵ سال دارم) انتخاب شد که وقفه ای در تحصیلاتش به دلیل بازی در این فیلم افتاد. درنهایت ترانه علیدوستی موفق شد در رشته کامپیوتر دیپلم بگیرد. این بازیگر ایرانی به زبان انگلیسی تسلط دارد و مترجم ادبی است.

ترانه علیدوستی

تولد و کودکی ترانه علیدوستی

ترانه علیدوستی از سنین ۳ تا ۶ سالگی به دلیل حضور پدرش در لیگ های آلمان در این کشور زندگی کرد؛ به همین دلیل به زبان آلمانی مسلط است و توانست یک دوره کلاس مقدماتی زبان انگلیسی را در نوجوانی بگذراند و به شکل خودآموز، این زبان را آموخت. همان طور که گفتیم ترانه علیدوستی متولد فصل زمستان است. عکس هایی از کودکی او را در ادامه ببینید.

حمید علیدوستی(فوتبالیست ایرانی) پدر ترانه

حمید علیدوستی در تاریخ ۲۱ اسفند ۱۳۳۴در محله ۱۷ شهریور جنوبی تهران متولد شد. حمید علیدوستی پدر ترانه علیدوستی تحصیلات دانشگاهی دارد. او در دانشگاه در رشته الکترونیک و مخابرات درس خوانده است. حمید علیدوستی در خانواده‌ای مذهبی بزرگ شد. او تنهایی‌اش را با خانواده پر می‌کرد. او در دوران جوانی در پست مهاجم برای تیم های تهران جوان و هما و تیم ملی فوتبال ایران بازی کرده و بازنشسته فوتبال است. حمید علیدوستی هرگز در تیم‌های استقلال و پرسپولیس عضو نبود اما خودش را یک استقلالی می داند. حمید علیدوستی فوتبال خود را از کودکی با باشگاهی در میدان خراسان آغاز کرد. دوران حرفه ای فوتبال او با پیوستن به باشگاه تهران جوان از سال ۱۳۵۴ آغاز شد و با این تیم به عنوان قهرمانی باشگاه ها دست یافت سپس به تیم ملی جوانان فوتبال و تیم ملی بزرگسالان دعوت شود. او در تیم های هما و زالرمو آلمان ، کشاورز ، سایپا ، تیم ملی، پیکان تهران، تراکتورسازی تبریز، تیم ملی زیر ۲۰ سال، سرخپوشان دلوار افزار، و … هم سابقه بازی دارد. پدر ترانه علیدوستی در ۲ جام ملت‌های آسیا ۱۹۸۰ و ۱۹۸۴ بازیکن ثابت تیم ملی ایران بود و برای تیم ملی ایران ۸ بازی کرد و ۳ گل به ثمر رساند. حمید علیدوستی یک برادر و ۲ خواهر دارد. برادر بزرگتر او مشوق اصلی اش برای ادامه حرفه ای فوتبال بود.

ترانه+علیدوستی+و+جایزه+او

ازدواج ترانه علیدوستی با علی منصور

ترانه علیدوستی از بازیگران متاهل است. او در ۲۶ سالگی و در تابستان ۱۳۹۰ ازدواج کرد. همسر او علی منصوری نام دارد. حاصل این ازدواج تولد دختری به نام حنا منصوری بوده است. شایعه طلاق ترانه علیدوستی در برخی رسانه ها منتشر شده بود که تکذیب شد. همسر ترانه علیدوستی هم مانند او تجربه بازیگری دارد و در فیلم سینمایی من به کارگردانی سهیل بیرقی نقش شخصیتی به نام مجتبی براتی را بر عهده داشت.

فوت برادر ترانه علیدوستی در چهارشنبه سوری

ترانه علیدوستی تنها یک برادر به نام پویان داشت. پویان علیدوستی در سال ۱۳۸۳ در مراسم جشن چهارشنبه سوری به دلیل انفجار مواد محترقه فوت کرد. در همان سال و زمان وقوع این حادثه ترانه علیدوستی مشغول بازی در فیلم سینمایی چهارشنبه‌سوری به کارگردانی اصغر فرهادی بود.

ابتلا به بیماری کلاستروفوبیا

ترانه علیدوستی چند سال پیش در حساب توئیترش از ابتلا به بیماری کلاستروفوبیا به صورت حاد خبر داده بود. کلاستروفوبیا تنگناهراسی یا ترس از محیط بسته است؛ این بیماری به ترس از گیر کردن در یک مکان تنگ و راه گریز نداشتن اشاره دارد. فرد مبتلا به عارضه کلاستروفوبیا برای نمونه سوار آسانسور نمی شود یا از وارد شدن به تونل می ترسد و اگر این کارها را بکند احساس خفگی خواهد کرد و بسیار مضطرب می شود؛ به عنوان نمونه ترانه علیدوستی اعلام کرده است به دلیل ابتلا این عارضه نمی تواند از اتوبوس یا مترو استفاده کند.

ورود ترانه علیدوستی به عرصه هنر

بازی در فیلم “من ترانه ۱۵ سال دارم” در سال ۱۳۸۰ که نخستین تجربه سینمایی ترانه علیدوستی بود او را به خوبی بر سر زبان ها انداخت. کارگردان این فیلم  رسول صدرعاملی بوده است که در سال ۱۳۸۰ ساخته شد. این فیلم که ترانه علیدوستی نقش اول آن بود در ژانر درام بود.

اوج شهرت ترانه علیدوستی

نقش آفرینی ترانه علیدوستی در فیلم سینمایی “من ترانه ۱۵ سال دارم” ۴ جایزه معتبر داخلی و خارجی را برای او به ارمغان آورد ازجمله سیمرغ بهترین بازیگر زن از جشنواره فیلم فجر را. جالب است بدانید که اولین تجربه بازیگری ترانه علیدوستی شهرت بسیار برای او به همراه داشت و مردم ترانه علیدوستی را با این فیلم می‌شناختند اما هنرنمایی ترانه علیدوستی در سریال نمایش خانگی پربیننده “شهرزاد” به کارگردانی حسن فتحی که در نقش اصلی آن سریال یعنی شخصیت شهرزاد ایفای نقش کرد او را به اوج شهرت رساند.

همسر+ترانه+علیدوستی

آثار و فعالیت های هنری

ترانه علیدوستی در آثار سینمایی ارزشمندی به عنوان بازیگر حضور داشته و برای بسیاری از مخاطبان شناخته شده است. او در هیچ سریال تلویزیون بازی نکرده است. در ادامه به فعالیت های هنری ترانه علیدوستی در عرصه سینما، تئاتر، نمایش خانگی، صداپیشگی، نویسندگی و نمایشنامه خوانی می پردازیم.

فیلم های سینمایی ترانه علیدوستی

نام  اثر

 

نقش

 

سال تولید

 

من ترانه ۱۵ سال دارم

 

ترانه پرنیان

 

۱۳۸۰

 

شهر زیبا

 

فیروزه

 

۱۳۸۲

 

چهارشنبه سوری

 

روح‌انگیز

 

۱۳۸۴

 

کنعان

 

مینا

 

۱۳۸۶

 

شیرین

 

ترانه علیدوستی

 

۱۳۸۷

 

تردید

 

مهتاب

 

۱۳۸۷

 

درباره الی

 

الی

 

۱۳۸۷

 

زندگی با چشمان بسته

 

پرستو

 

۱۳۸۸

 

راز دشت تاران

 

پرستار

 

۱۳۸۸

 

هر چی خدا بخواد

 

پارمیدا

 

۱۳۸۹

 

انتهای خیابان هشتم

 

نیلوفر

 

۱۳۸۹

 

پذیرایی ساده

 

لیلا

 

۱۳۹۰

 

زندگی مشترک آقای محمودی و بانو

 

ساناز

 

۱۳۹۱

 

آسمان زرد کم عمق

 

غزل

 

۱۳۹۲

 

مادر قلب‌اتمی

 

آرینه

 

۱۳۹۳

 

استراحت مطلق

 

سمیرا

 

۱۳۹۳

 

فروشنده

 

رعنا

 

۱۳۹۶

 

اورکا

 

الهام

 

۱۳۹۹

 

تفریق

 

فرزانه

 

۱۴۰۰

 

     برادران لیلا

 

لیلا

 

۱۴۰۰

ترانه علیدوستی در تئاتر

نام اثر نقش سال تولید
فنز (طرفداران)

 

اگنس

 

۱۳۸۴

 

        مانیفست چو

 

ترانه علیدوستی        ۱۳۸۷

 

 

        روز حسین

 

انجام نشد ۱۳۸۸

ترانه علیدوستی در نمایش خانگی

نام اثر نقش سال تولید
 شهرزاد (فصل‌های اول، دوم و سوم) شهرزاد سعادت  

۱۳۹۳-۱۳۹۷

صداپیشگی ترانه علیدوستی

نام اثر نقش سال تولید
انیمیشن جمشید و خورشید خورشید ۱۳۸۴

نمایشنامه خوانی ترانه علیدوستی

نام اثر

 

نقش

 

سال تولید

 

 آنا کارنینا

 

 آنا کارنینا

 

 ۱۳۹۴  و ۱۳۹۳

 

نویسندگی ترانه علیدوستی

ترانه علیدوستی تا سال ۱۳۸۲به علایق دیگر خود نویسندگی و موسیقی پرداخت. فیلمنامه نویسی از علایق این هنرمند برجسته ایرانی است. نوشتن داستان های کوتاه و نقدهای مختلف در کنار هنر بازیگری از دیگر فعالیت های فرهنگی ترانه است حتی نوشته های علیدوستی در مجلات و روزنامه های بنامی چون روزنامه شرق هم منتشر شده است. این سلبریتی سینمایی در وبلاگ نویسی هم بسیار فعال بوده ولی در سال ۲۰۱۰ پس از  انتشار مطلبی از او در وبلاگش که به حمایت از اصغر فرهادی که در دفاع از هنرمندان دگراندیش مطلبی منتشر کرده بود پرداخت، وبلاگ ترانه علیدوستی به دستور کمیته دولتی فیلترینگ حذف شد و درنتیجه آرشیو این وبلاگ نیز از روی سایت بلاگفا حذف شده‌است اما وبگاه جدید او همچنان فعال است.

علیدوستی

شغل دوم ترانه علیدوستی، مترجمی

ترانه علیدوستی به زبان انگلیسی مسلط است. او به کار مترجمی هم به عنوان شغل دوم در کنار بازیگری می پردازد. ترجمه داستان «رویای مادرم» اثر آلیس مونرو توسط ترانه علیدوستی در نوزدهمین دوره کتاب فصل در گروه ادبیات شایسته تقدیر شناخته شد. علیدوستی موفق شد با این ترجمه جایزه ادبی پروین اعتصامی را در پنجمین دوره برگزاری آن در قسمت ادبیات داستانی کسب کند. همچنین ترجمه رمان «تاریخِ عشق» به قلم نیکول کراوس توسط ترانه علیدوستی یک کار موفق بود چراکه صدر نشینی پرفروش‌ترین کتاب توسط نشریات نشر مرکز را به خود اختصاص داد و با استقبال مردم و طرفدارانش رو به رو شد.

ترجمه های ترانه علیدوستی

نام اثر انتشارات سال ترجمه
تاریخ عشق نشر مرکز ۱۳۹۵
رویای مادرم نشر مرکز ۱۳۹۸

داوری ترانه علیدوستی

ترانه علیدوستی در سال ۲۰۱۲ در جشنواره فیلم هانوی ویتنام به عنوان داور حضور داشت، در سال ۲۰۱۴ داوری جشنواره فیلم وزول فرانسه را بر عهده داشت و در سال ۲۰۱۸ در جشنواره بین‌المللی فیلم توکیو به داوری پرداخت.

جوایز و افتخارات ترانه علیدوستی

عنوان جایزه فیلم سال
برنده بهترین بازیگر نقش اول زن سیمرغ بلورین بیستمین جشنواره فیلم فجر من ترانه ۱۵ سال دارم ۱۳۸۰
برنده جایزه بهترین بازیگر زن انجمن منتقدین و نویسندگان سینمای ایران من ترانه ۱۵ سال دارم ۱۳۸۱
برنده جایزه بهترین بازیگر زن پنجاه و پنجمین جشنواره فیلم لوکارنو سوئیس  من ترانه ۱۵ سال دارم ۱۳۸۱
برنده جایزه نخل زرین بهترین بازیگر زن سومین جشنواره اجتماعی آبادان من ترانه ۱۵ سال دارم ۱۳۸۱
نامزد بهترین بازیگربیست و دومین جشنواره فجر  شهر زیبا ۱۳۸۲
 

نامزد بهترین بازیگر نقش اول زن جشن خانه سینما

 

شهر زیبا ۱۳۸۳
نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل زن بیست و چهارمین جشنواره فیلم فجر چهارشنبه سوری ۱۳۸۴
نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل زن دهمین دوره جشن خانه سینما چهارشنبه سوری ۱۳۸۵
نامزد بهترین بازیگر نقش اول زن بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر تردید ۱۳۸۷
نامزد بهترین بازیگر نقش اول زن سومین جشن انجمن منتقدان تردید ۱۳۸۸
نامزد بهترین بازیگر نقش اول زن سی امین جشنواره فیلم فجر  پذیرایی ساده ۱۳۹۰
برنده جایزه بهترین بازیگر اول زن جشنواره فیلم آسیایی و عربی اوسیان سینه فن پذیرایی ساده ۱۳۹۱
نامزد بهترین بازیگر نقش اول زن سی و یکمین جشنواره فیلم فجر  آسمان زرد کم عمق ۱۳۹۱
برنده بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره وزول پذیرایی ساده ۱۳۹۱
برنده جایزه پروین مشترکا به همراه لیلا حاتمی و نگار جواهریان ۱۳۹۱
نامزد بهترین بازیگر نقش اول زن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران  آسمان زرد کم عمق ۱۳۹۲
نامزد بهترین بازیگر زن درام جایزه حافظ شهرزاد ۱۳۹۵
نامزد بهترین بازیگر نقش اول زن جایزه حافظ فروشنده ۱۳۹۶
نامزد بهترین بازیگر زن درام جایزه حافظ شهرزاد ۱۳۹۷

پیگرد قضایی و بازداشت ترانه علیدوستی

طبق اعلام قوه قضاییه در پی برخی اظهارنظرهای بدون استناد در مورد وقایع اخیر در ایران، همچنین انتشار مطالب تحریک آمیز درجهت حمایت از اغتشاشات خیابانی قبلی ازسوی برخی چهره‌ها و تعدادی از سلبریتی‌ها در هفته‌های اخیر، برخی از این افراد برای پاسخگویی به مقام قضایی به دادستانی تهران احضار و برخی نیز با دستور قضایی بازداشت شده‌اند، ترانه علیدوستی که در مورد برخی ادعاهای مطرح شده‌اش سندی ارائه نکرد به دستور مقام قضایی بازداشت شد. البته او پس از ۱۸ روز آزاد شد.

تحریم اسکار توسط ترانه علیدوستی

در مراسم اهدای اسکار ترانه علیدوستی هنرمند محبوب ایرانی به دلیل مخالفت با حکم رییس جمهور آمریکا مبنی بر ممنوعیت ورود شهروندان ۷ کشور اسلامی به آمریکا حاضر نشد. این بازیگر فیلم سینمایی «فروشنده» در اعتراض به طرح ترامپ برای جلوگیری از ورود ایرانیان به آمریکا اعلام کرد که در مراسم اسکار شرکت نمی‌کند.

علایق شخصی ترانه علیدوستی

از علایق شخصی ترانه علیدوستی آشپزی است. رابرت دنیرو و علی نصیریان بازیگران محبوب او هستند. جالب است بدانید ترانه علیدوستی به هنر نقاشی هم می پردازد و در سبک سیاه قلم کار می کند. ترانه علیدوستی در عالم هنر تصمیم داشت که پیش از بازیگری خواننده اپرا شود.

سرمایه گذاری در فیلم

فیلم سینمایی «اژدها وارد می شود» به کارگردانی مانی حقیقی یکی از فیلم‌های پرحاشیه سی و چهارمین  جشنواره فیلم فجر بود. داستان فیلم «اژدها وارد می شود» در دهه ۴۰ می گذرد، ترانه علیدوستی به عنوان سرمایه گذار در این فیلم حضور داشت.

مروری بر نقش های برجسته ترانه علیدوستی

ترانه علیدوستی در فیلم های متعدد و پرفروشی به ایفای نقش پرداخت که به دلیل نقش آفرینی در آنها موفق به دریافت جوایز متعددی شد. در ادامه با برخی از مهم ترین و پررنگ ترین فیلم های سینمایی که ترانه علیدوستی در آنها حضور یافت بیشتر آشنا شویم.

ترانه علیدوستی در فیلم برادران لیلا

فیلم برادران لیلا به نویسندگی و کارگردانی سعید روستایی برای نمایش در جشنواره فیلم کن ۲۰۲۲ برنامه‌ریزی شده‌ بود. این فیلم به آسیب های اقتصادی ناشی از التهابات بازار طلا می پردازد. ترانه علیدوستی در نقش لیلا در فیلم برادران لیلا حضور دارد که دختری است که از مخفیگاه سکه های پدرش که برای روز مبادا آنها را مخفی کرده است باخبر است.

ترانه علیدوستی در فیلم فروشنده

نویسندگی و کارگردانی فیلم فروشنده برعهده اصغر فرهادی بود. نام این فیلم ابتدا “برسد به دست آهو” بود که در اواسط فیلمبرداری تغییر کرد و فروشنده به عنوان نام فیلم تصویب شد. ترانه علیدوستی نقش رعنا را در این فیلم بازی کرده است که مورد تعرض قرار می گیرد. شهاب حسینی در نقش عماد در این فیلم همسر ترانه علیدوستی(رعنا) ظاهر شده است.

ترانه علیدوستی در سریال شهرزاد

سریال شهرزاد که از شبکه نمایش خانگی پخش می شد پرمخاطب ترین سریال ایرانی بود. حسن فتحی کارگردانی و محمد امامی تهیه‌کنندگی سریال شهرزاد را انجام دادند. ترانه علیدوستی در نقش شهرزاد در این سریال بازی کرد و به جرات می توان گفت اثری ماندگار را با هنرآفرینی خود به یادگار گذاشت. شهرزاد یک درام عاشقانه است که در طول تاریخ اتفاقات عجیبی در آن رخ می دهد. شهرزاد یک دختر آگاه به تمامی موضوعات سیاسی و اجتماعی روز است که در رشته پزشکی تحصیل کرده است. او عشق خالص و زیبایی به فرهاد (مصطفی زمانی) در این سریال دارد و حتی حاضر شده است برای زنده ماندن عشقش به ازدواج با قباد داماد بزرگ آقا که شهاب حسینی ایفاگر این نقش بود تن دهد.

ترانه علیدوستی در فیلم درباره الی

ترانه علیدوستی در فیلم سینمایی درباره الی ساخته اصغر فرهادی و به تهیه کنندگی مشترک اصغر فرهادی و سیدمحمود رضوی نقش الی شخصیت اصلی داستان را بازی کرده است. او در نقش یک معلم مهدکودک کمرو و بسیار مرموز و البته دوست داشتنی ظاهر می شود که همراه با دوستان شهاب حسینی با دعوت سپیده به شمال سفر می کند. الی سعی می کند خودش را از جمع آنها کنار بکشد و ناگهان در ساحل دریا ناپدید می شود.

ترانه علیدوستی در فیلم من ترانه ۱۵ سال دارم

فیلم سینمایی من ترانه ۱۵ سال دارم به کارگردانی رسول صدرعاملی نقطه عطف کارنامه هنری ترانه علیدوستی است. او در این فیلم به مردم معرفی شد و با اینکه اولین تجربه ظاهر شدنش جلوی دوربین بود اما موفق به دریافت بهترین بازیگر نقش اول زن برای بازی در این فیلم شد. ترانه علیدوستی در نقش«ترانه پرنیان»  ظاهر می شود و به دلیل مشکلات خانوادگی ازقبیل از دست دادن مادرش در کودکی و نیز زندانی شدن پدرش در سن کم مجبور می شود به ازدواج با یک پسر پولدار تن دهد. این پسر پس از مدتی ترانه را رها می کند غافل از اینکه ترانه از او باردار است و چون فقط صیغه بین آنها خوانده شده است نام او در شناسنامه اش نیست و ترانه تلاش زیادی می کند تا اعاده حیثیت از خود و پسرش کند.

ترانه علیدوستی در فیلم چهارشنبه سوری

چهارشنبه سوری نام فیلمی است که در سال ۸۴ توسط اصغر فرهادی ساخته شد. اولین همکاری ترانه علیدوستی با اصغر فرهادی فیلم چهارشنبه سوری بود. ترانه علیدوستی در نقش روح‌انگیز در این فیلم سینمایی ظاهر شد؛ او در این فیلم دختری حاشیه نشین و فقیر است که تمام دغدغه اش پیش از ورود به خانه مژده(هدیه تهرانی) جمع کردن لباس عروسی است اما پس از دیدن رفتارهای مژده به زنی تبدیل می شود که سکوت هایش از سر تردید است نه ازروی سادگی.

عکس های شخصی ترانه علیدوستی

Check Also

سردار آزمون بایر لورکوزن

بیوگرافی سردار آزمون ستاره فوتبال ایران +حواشی

شرح مختصر سردار آزمون Iranian Football Player نام انگلیسی : Sardar Azmoun متولد : ۱۱ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *