قهوه نوشیدنی است که بسیاری برای شروع صبح خود، همراهی با مکالمات خود یا برای لذت بردن در پایان یک هفته شلوغ انتخاب می کنند. اما درک اینکه چرا انواع مختلف قهوه وجود دارد و از کجا می آید، در قلب طعم منحصر به فرد هر دانه است. برترین تولیدکنندگان قهوه در سراسر جهان چه کسانی هستند و به طور متوسط چقدر تولید می کنند؟ در این مقاله از ۱۰ کشور برتر تولید کننده قهوه و نحوه منحصر به فرد بودن هر دانه برای آنها رونمایی می کنیم.
قهوه در کجا کشت می شود؟
خانه به دوش – قهوه دومین کالای پرمعامله در جهان است. همه کشورهایی که قهوه تجارت می کنند یک چیز مشترک دارند و آن این است که همه آنها در منطقه ای قرار دارند که به آن مناطق استوایی می گویند. زمانی که اولین جرعه خود را می خورید یا از مغازه ها می خرید، تعیین اینکه قهوه شما دقیقاً از کجا می آید، ممکن است دشوار باشد. اما قهوه شما قبل از اینکه به فنجان شما برسد، با دانههایی که از آمریکای جنوبی، آسیا و آفریقا میآیند، سفری کاملاً طولانی دارد.
کشورهای تولید کننده قهوه
۱۰ کشور برتر تولید کننده قهوه
با افزایش و کاهش میزان قهوه تولید شده، در طول سال ها تغییرات زیادی صورت گرفته است. در اینجا فهرستی از برترین تولیدکنندگان قهوه در سراسر جهان آورده شده است.
۱. برزیل
برزیل که در آمریکای جنوبی قرار دارد، بزرگترین تولید کننده قهوه است. آنها به طور متوسط سالانه ۲.۶۸ میلیون تن قهوه تولید می کنند. برزیل همچنین جایگاه اول خود را به عنوان بزرگترین تولید کننده قهوه در جهان برای بیش از ۱۵۰ سال حفظ کرده است.
آب و هوای برزیل برای کشت دانه های قهوه روبوستا و عربیکا عالی است. مقدار مناسبی از بارندگی و نور خورشید را همراه با ارتفاع کم و حتی دما در طول سال ارائه می دهد، این آب و هوای مناسب برای تولید قهوه را ارائه می دهد.
۲. ویتنام
راحت نشسته در رتبه دوم، ویتنام. صادرات بیش از ۱.۵ میلیون تن قهوه در سال، دومین دارایی صادراتی آنها پس از برنج است. پس از معرفی قهوه در ویتنام توسط استعمارگران فرانسوی، در دهه ۱۸۰۰ در منطقه Buôn Ma Thuột، ویتنام هنوز در آنجا رشد می کند و قهوه تولید می کند.
ویتنام به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان دانه قهوه روبوستا در جهان شناخته میشود که پس از اصلاحات در سال ۱۹۸۶ که به سرمایهگذاران خصوصی اجازه ورود به صنعت قهوه ویتنامی را داد، افزایش یافت و آن را به دومین کشور تولیدکننده قهوه تبدیل کرد.
به طور کلی، ویتنام ۴۰ درصد از کل تولید جهانی دانه روبوستا را تامین می کند. این نوشیدنی که به دلیل تلخی و اسیدیته پایین آن به طور گسترده ای شناخته شده است، برای مخلوط های قهوه کاملاً گرد مناسب است.
۳. کلمبیا
کلمبیا که در آمریکای جنوبی واقع شده است، به راحتی در جایگاه ۳ قرار دارد و بیش از ۷۶۰ هزار تن قهوه در سال تولید می کند. کلمبیا با داشتن زمین و آب و هوای بی عیب و نقص، یکی از معدود کشورهایی است که فقط دانه های عربیکا تولید می کند. قهوه کلمبیایی به طعم معطر، ملایم و میوه ای معروف است.
دانههای قهوه عربیکا کلمبیایی در عمق ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ متری کشت میشوند و قهوهای با بدنه متوسط تولید میکنند که رایحهای آجیلی با کمی اسیدیته مرکبات دارد.
۴. اندونزی
اندونزی که در آسیا واقع شده است، با تولید بیش از ۶۶۸ هزار تن قهوه در سال، در جایگاه چهارم از بزرگترین کشورهای تولید کننده قهوه قرار دارد. قهوه تولید شده در اندونزی بسیار متنوع است. شروع تولید قهوه به اواخر دهه ۱۶۰۰ در دوره استعمار هلند باز می گردد. جزیره جاوه اولین جزیره ای بود که در آن قهوه در اندونزی تولید شد.
معروف به قهوه جاوا، با طعم های چوبی و خاکی، با بدنی غنی و پر. قهوه اندونزی به طور گسترده ای توسط بسیاری برای مخلوط استفاده می شود، زیرا به دلیل نت های خاکی و طعم های تند پیچیده آن مورد توجه قرار می گیرد.
۵. هندوراس
پنجمین کشور بزرگ تولید کننده قهوه ما هندوراس است. آنها با تولید بیش از ۴۷۵ متریک تن قهوه در سال، با اختلاف ۳۷۹۵ متریک تن در مقابل اتیوپی حرکت می کنند.
آب و هوای آن، شبیه به آب و هوای کاستاریکا و گواتمالا، تولید کننده قهوه بود که تا همین اواخر نادیده گرفته می شد. در گذشته به دلیل زیرساخت های ضعیف، که منجر به صادرات تنها ۱۰ درصد از محصولات قهوه آنها شده بود، مانع شد. با این حال، به دلیل طعم و ویژگی اصیل آن، قهوه آن به طور فزاینده ای مورد توجه قرار گرفته است.
بیشتر قهوهای که در هندوراس کشت میشود در مزرعهای کوچک در کوهستانها که به «فینکاس» معروف است، در ارتفاع ۱۴۰۰ تا ۱۷۰۰ متری کشت میشود. فینکاها میکرو اقلیم خاص خود را دارند که به لطف رشد فندق، وانیل و میوه های قرمز، طیف وسیعی از طعم ها و عطرها را برای دانه های قهوه فراهم می کند.
۶. اتیوپی
در آفریقا، اتیوپی که به عنوان خانه قهوه شناخته می شود، سالانه بیش از ۴۲۱ هزار تن قهوه تولید می کند. قهوه نزدیک به قلب مردم اتیوپی است و ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می دهد.
اتیوپی طیف متنوعی از انواع لوبیا را ارائه می دهد که هر کدام طعم و ویژگی های خاص خود را دارند. برخلاف سایر کشورها، بهترین قهوه صرفاً برای مصرف محلی استفاده می شود و هرگز کشور را ترک نمی کند. با این حال، تی
قهوه ای که صادر می شود از کیفیت بالایی برخوردار است.
۷. پرو
پرو با افتخار در شماره ۷ ایستاده است. قهوه آنها در ۱۰ منطقه خاص در سراسر کشور رشد می کند، آنها در شمال، کمربند مرکزی و جنوب کشور قرار دارند. پرو با تولید بیش از ۳۴۶ تن قهوه در سال، از سال ۱۷۰۰ به تولید قهوه پرداخته است.
به دلیل ساختار تجاری شکست خورده کشور، تولید قهوه آنها اغلب نادیده گرفته می شد، که به این معنی بود که بسیاری از تولیدات آنها فقط در داخل مصرف می شد. با این حال طی سال های گذشته به کشاورزان فرصت صادرات به بازارهای جهانی داده شده است که پرو را به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان قهوه معرفی کرده است. قهوه پرو به خاطر بدن متوسط و رنگهای میوهای و گلهای آجیلی معروف است.
8. هند
کشوری پر از فرهنگ و تاریخ غنی، هند به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان قهوه در رتبه هشتم قرار دارد. این کشور سالانه بیش از ۲۳۴ هزار تن قهوه تولید می کند. پس از اینکه به شدت تحت تأثیر بیماری معروف به زنگ قهوه قرار گرفتند، که بسیاری از مزارع قهوه آنها را تحت تأثیر قرار داد، آنها بسیاری از آنها را با مزارع چای جایگزین کردند. با این حال، قهوه از زمان سلطنت امپراتوری مغول در دهه ۱۶۰۰ در هند وجود داشته است.
این روزها که به دلیل تولید قهوه عربیکا شناخته شده است، اکثر محصولات قهوه آن دانه های قهوه روبوستا را تولید می کنند. که ۶۰ درصد از کل تولید قهوه آنها را تشکیل می دهد.
قهوه آنها بیشتر در ایالت های جنوبی کرالا، تامیل نادو و کارناتاکا کشت می شود. بخش عمده ای از صادرات قهوه هند از طریق بازارهای اروپایی صادر می شود، جایی که در قهوه های ترکیبی استفاده می شود.
۹. گواتمالا
در آمریکای مرکزی، گواتمالا نهمین تولیدکننده بزرگ قهوه است. این کشور سالانه بیش از ۲۴۵ هزار تن قهوه تولید می کند. قهوه تا اواخر دهه ۱۸۵۰ در گواتمالا به عنوان یک محصول در نظر گرفته نمی شد که در پی فروپاشی صنعت رنگ در این کشور بود. این به دلیل معرفی رنگ های شیمیایی در صنعت نساجی اروپا بود.
قهوه تا سال ۱۸۸۰ ۹۰ درصد از صادرات گواتمالا را تشکیل می داد و هنوز هم تا به امروز بزرگترین آنها باقی مانده است. بیشتر از دانه های عربیکا تشکیل شده است و انواع اصلی قهوه تولید شده عبارتند از Caturra، Red و Yellow Catuai و Red و Yellow Bourbon.
۱۰. اوگاندا
دهمین تولیدکننده بزرگ قهوه اوگاندا است. با این حال، اجازه ندهید قرارگیری آن شما را فریب دهد. اوگاندا سالانه بیش از ۲۰۹ هزار تن دانه قهوه تولید می کند و به دلیل تولید قهوه روبوستا معروف است. تولید قهوه آن در طول نسل ها کشت شده است. تصور می شود که درختان قهوه اوگاندا نادرترین درختان قهوه طبیعی هستند که در هر نقطه از زمین یافت می شوند.
این قهوه عمدتاً در مناطق غربی نیل، منطقه اوکورو و مناطق شمالی لیرا و گولو کشت می شود. همچنین در مناطق شرقی Mbale و Bugisu و مناطق مرکزی و جنوب غربی Jinja، Mikono، Kampala و Masaka رشد می کند.
اوگاندا اخیراً شناخته شده است و دانه های قهوه عربیکا را به صورت تخصصی تولید می کند. دانه های روبوستای اوگاندا به خاطر اسیدیته شراب مانند خود با نت های شکلاتی غنی معروف هستند.
این سفر ما به بزرگترین تولیدکنندگان قهوه در سراسر جهان است. هر کشور تاریخ و پیوندی غنی دارد که با قهوه به قرن ها پیش بازمی گردد. اما هر کشوری در تولید قهوه خود استاد است و شایسته است که در بین تولیدکنندگان برتر قهوه باشد. البته کشورهای دیگری در سراسر جهان وجود دارند که قهوه تولید می کنند، اما اینها برجسته ترین تولید کنندگان قهوه هستند.